Ayahuasca Hakkında Bilgiler ( Dmt )



Öncelikle nedir bu ayahuasca ve Dmt ona bir deyinelim. 



Ayahuasca maoi alkaloidleri ve dmt molekülü içeren ve şamanlar tarafından binlerce yıldır kullanılan son derece güçlü bir halüsinojen bir karışımdır. Şamanlar tarafından dini ayinlerde, arınmak, kendilerini, evreni keşfetmek ve bir takım ruhsal bedensel hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bir çok hastalığa çaredir ve uyuşturucu, sigara alkol gibi bağımlılıkları bıraktırdığı kayıtlara geçmiştir. Bir çok psikolojik hastalığa iyi gelmektedir. Çoğu devletin uyuşturucu yasal olmayan maddeler listesinde bulunan dmt ülkemizde de yasaktır maalesef. İnsan bedeninde en çok yaşamları boyunca iki defa aşırı derecede çok salgılanır birincisi anne karnındayken 120. Gününde, ikincisi insan ölürken salgılanır. Bunun yanında kadınlarda doğum esnasında da salgılandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Doğum anında ki acıyı en aza indirdiği gözlemlenmiştir. Şamanlar bu maddeyi ölmeden önce dışarıdan alarak manevi bilince ulaşmışlardır. Dmt molekülünün diğer adı Ruh Molekülüdür. Bununla ilgili geniş bilgiyi vereceğim linkten bulabilirsiniz. 


Aynı zamanda dmt geceleri 10 ila saat 4 arasında en çok salgılandığı vakittir. Uyku halindeyken de salgılanan bu madde bütün dinlerde ön plana çıkmıştır. Bütün dinlerin amacı bu maddeyi salgılatılmak ve insanları manevi bilince ulaştırmaktır. Bir nevi bu madde Yaratıcı İle aramızda bir köprü görevi görmektedir. Bu maddenin doğal olarak salgılatmanın yolları da vardır. Tarifini dinler zaten veriyor. İslam dininde ibadet etmek, zikir çekmek, oruç tutmak bu maddeyi normal şartlarda daha çok salgılamamıza neden olur. 

Müzzemmil Suresi 2. Ayet 

(2-8) BİRAZI HARİÇ, GECELEYİN KALK! TAM GECE YARISI, BİRAZ ERKEN, BİRAZ GEÇ KALK VE KUR'ÂN'I AĞIR AĞIR OKU! SANA SORUMLULUĞU AĞIR BİR SÖZ VAHYEDECEĞİZ. ÇÜNKÜ GECENİN DEĞERLENDİRİLMESİ DAHA OTURAKLIDIR VE SÖZ DAHA ETKİLİDİR. GÜNDÜZLERİ SENİN İÇİN UZUN BİR MEŞGULİYET OLACAKTIR. RABBİNİN ADINI AN, BÜTÜN BENLİĞİNLE KENDİNİ O'NA VER! 

Gece dmt nin en yüksek düzeyde salgılandığını söylemiştim. Kuranı Kerimde de gece ibadetlerinden bahseder. Gece dmt molekülü daha çok salgılandığı için kanallar, algılar anlamaya daha çok açık olurlar ve insan gece ibadet edip dua ettiğinde daha etkili olur. Önceden ibadet yerleri yüksek yerlere yapılırdı deniz seviyesinden yüksek yerlerde dmt molekülü daha çok salgılanır. 

Alimler ve evliyalar dediğimiz insanlar kırk gün inzivaya çekilirlerdi ve kırk gün boyunca hayvansal gıdalardan uzak durur ( hayvansal gıdalar konusuna dana sonraki yazılarımda değineceğim) az yerler gece yarılarının bir kısmını ibadet, zikir halinde geçirirlerdi. Buda dmt molekülünün daha çok salgılanmasına neden olurdu ve kalp gözleri açılırdı. Kalp gözü, üçüncü göz diye geçen şey aslında bizim beynimizin tam ortasında bulunan epifiz bezi ( pineal gland ) dir. Aynı zamanda dünyada bizleri yönetenler, insanları daha sadık, itaatkar hale getirmek için uyanmamızı engellemek amacıyla hem dinler üzerinde hem de insanların üzerlerinden büyük oyunlar oynamaktadırlar. Özellikle epifiz bezimizi pasif hale getirmek için içme sularında, diş macunlarında bazı gıdalarda klor ve flörür kullanmaktadırlar bu maddeler dmt molekülünün salgılanmasını durdurmakta ve en aza indirmektedir. Geçmişten günümüze kadar tüm evliyalar, ermişler, peygamberler DMT deneyimini normal şartlar altında yaşamışlardır. 

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ruhsal Çalışmalar ile Çakra Açma

ATATÜRK VE BEDEVİ FALCININ KEHANETİ

AddmeFast İle Youtube Abone Kasma